Grillowa bagietka z paskami stekowymi
Grillowa bagietka z paskami stekowymi
Blog kategorie

Składniki:

  • 4 steki wołowe (np. rumsztyk, po ok. 150-180g każdy) lub 600-700g fileta z piersi kurczaka
  • 4-6 świeżych moreli
  • sól
  • pieprz
  • 6 łyżek oleju
  • łyżka posiekanego rozmarynu
  • 2 łyżeczki cukru brązowego
  • sałata
  • 4 kawałki bagietki
  • 6-8 łyżek masła z solą morską
  • 150g sera pleśniowego

Przygotowanie:

  1. Mięso osuszyć i ogrzać do temperatury pokojowej. Morele sparzyć, schłodzić, obrać i przekroić na pół. Rozgrzać grilla.
  2. Osuszone mięso doprawić solą, pieprzem i posmarować 4 łyżkami oleju. Na rozgrzanym grillu położyć kawałki mięsa. Po wstępnym grillowaniu zmniejszyć temperaturę. Steki należy grillować do temperatury 65 stopni Celsjusza wewnątrz, a kurczaka do 75 stopni Celsjusza. Zdjąć mięso i odstawić na moment.
  3. W tym czasie umyć sałatę i pokroić bagietkę oraz posmarować ją masłem. Położyć sałatę.
  4. Mięso pokroić i położyć na pieczywo. Na wierzchu położyć kawałki moreli i pokruszony ser. Zamknąć górną połówką bagietki.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium