Grillowane awokado
Grillowane awokado
Blog kategorie

Składniki:

  • awokado (2 sztuki)
  • 300g pomidorów
  • 150g sera feta
  • łyżka soku z limonki
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz
  • cukier
  • chilli
  • opcjonalnie świeża kolendra

Przygotowanie:

  1. Dokładnie umyj i pokrój w drobną kostkę pomidory. Fetę pokrusz rękoma.
  2. Wymieszaj w misce pomidory z fetą. Dodaj sok z limonki i oliwę z oliwek. Dopraw do smaku pieprzem, solą, cukrem i chilli.
  3. Awokado przekrój na pół i usuń pestki. Grilluj ze skórką około 5-10 minut.
  4. Grillowane połówki awokado ułóż na talerzu i dodaj mieszankę pomidorów z fetą. Całość możesz udekorować listkami kolendry.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium